Zit je te twijfelen om een HTC telefoon of een iPhone te kopen. In dit artikel worden de verschillen aangegeven en kan je zelf de beslissing nemen om een iPhone of een HTC te kopen.

Het grootste kenmerk van de iPhone is het besturingssysteem. Dit is een besturingssysteem dat zij zelf hebben gemaakt. Bij HTC hebben ze het besturingssysteem Andriod wat ook gebruikt wordt bij andere merken zoals Samsung.

Bij iPhone zijn er accesoires die alleen bij de iPhone zitten. Natuurlijk zit er bij de iPhone evenals de HTC een aansluiting voor de koptelefoon (jack-aansluiting). De HTC accesoires zijn over het algemeen universeel. Dat wil zeggen dat de bijvoorbeeld de aansluiting om de telefoon op te laden universeel is. Je hoeft dus niet perse een oplader te kopen van HTC maar je kunt ook kijken of je misschien nog thuis een oplader hebt liggen die precies bij je HTC past (kijk is op www.htc-oplader.nl voor meer informatie over de HTC oplader). Bij iPhone is dit niet mogelijk. Daar heb je per telefoon een verschillende aansluiting om de telefoon op te laden. Het is dus niet mogelijk om met een oudere kabel van een oudere versie van de iPhone de nieuwe iPhone op te laden. Bij HTC gebruiken ze bij elk model de universele aansluiting zodat je ook je oudere opladers van oudere HTC modellen kunt gebruiken.

Apple gebruikers zweren bij een iPhone vanwege het gebruikersgemak. Vaak hebben deze gebruikers niet alleen een iPhone maar vaak ook nog een macbook, macair, iMac. Apple gebruikt één en dezelfde besturingssysteem voor alle producten. Het voordeel hiervan is dat je heel gemakkelijk kunt synchroniseren. Vaak gebeurd dit zelfs automatisch als je alles goed hebt ingesteld. Bij HTC is dat niet direct mogelijk echter hebben de meeste HTC modellen wel een aansluiting om het aan te sluiten aan de PC. Hierdoor heb je alsnog de mogelijkheid om bestanden te synchroniseren. Het is een lastige keuze met voor- en nadelen bij de iPhone evenals de HTC.